Door de muur kijken met radar

Beeldkwaliteit

Met radar kun je dwars door een muur kijken. Ook door andere obstakels trouwens, zolang die maar niet van metaal zijn. De vraag is wel wat de kwaliteit van de beelden is. Soms zijn ze zo vaag, dat het onduidelijk is of je bijvoorbeeld een mens of een kastje te zien krijgt.

Ademhaling registreren

Makkelijker is het om waar te nemen of er iets beweegt achter een obstakel,. Van grotere objecten valt vaak al snel vast te stellen of ze bewegen. Het fijnere werk kost meer tijd, maar het systeem registreert dan wel dwars door een muur zelfs een subtiele beweging als ademhalen.

Zeer betaalbaar

De technologie maakt gebruik van twee radarfrequenties en door de combinatie van de beide beeldstromen wordt het beeld sterk verbeterd, voor zowel stilstaande als bewegende objecten. Deze TNO-innovatie is toepasbaar bij calamiteiten, onder andere als hulpdiensten willen weten of er zich mensen in een ruimte bevinden. Ondernemers kunnen natuurlijk ook andere toepassingen bedenken. Het hoeft daarbij niet te gaan om detectie van levende wezens. Het systeem spoort elke beweging op, bijvoorbeeld ook die van (trillende) machines.

Bij tests heeft deze niet-destructieve technologie zijn waarde al bewezen. De hardware bestaat uit apparatuur die overal verkrijgbaar en zeer betaalbaar is. Het is vooral de door dit TNO-patent verhoogde beeldkwaliteit die het systeem uniek maakt.

Geïnteresseerd in ontwikkeling?

Neem contact op

CONTACT
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO