Drone helpt hulpdienst

Veel valse meldingen

Drones bewegen voortdurend. Niet alleen omdat ze vliegen, maar ook omdat ze vaak flink schudden of trillen. Dat is een nadeel als je de computer wilt laten zoeken naar bewegende objecten op camerabeelden die door drones zijn gemaakt. De computer kan de bewegingen van de drone verwarren met de bewegingen van het object en het resultaat is een groot aantal vals positieve of juist vals negatieve meldingen.

Noodsituaties

Zeker in noodgevallen, bijvoorbeeld als je zoekt naar tekenen van leven na een ramp of naar een gestolen auto, is dat precies wat je niet moet hebben.
Wat je wel nodig hebt, is een algoritme dat de bewegingen van de drone kan scheiden van die van het gezochte object en daarbij zo min mogelijk fouten maakt. Wat ook helpt, is dat het algoritme het bewegende object meteen markeert. Dat scheelt menselijke beoordelaars van de beelden een hoop werk en ergernis.

Gericht zoeken

Het is TNO gelukt om software te ontwikkelen met precies díe eigenschappen. Bovendien kan de software rekening houden met kenmerken van het object en is het na uitbreiding geschikt om gericht te zoeken naar bijvoorbeeld een oranje vrachtwagen.
De technologie is toepasbaar voor bewegende objecten. De ondernemer die het op de markt brengt kan het, desgewenst samen met TNO, ook geschikt maken voor het herkennen van stilstaande objecten. Of voor andere, commercieel interessante toepassingen.

Geïnteresseerd in ontwikkeling?

Neem contact op

CONTACT
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO