Fibersensoren goedkoop uitlezen

Nanometers meten

De markt voor fibersensoren groeit snel en zal dat voorlopig blijven doen. Dat is ook logisch: fibersensoren zijn goedkoop, klein en werken snel. Bovendien meten ze tot op de nanometer nauwkeurig en kunnen ze continu en contactloos processen monitoren. In de gas- oliewinning, de medische wereld of bij gevoelige productieprocessen zijn dat voordelen die tellen.

Sterke kanten combineren

Bij die sensoren hoort natuurlijk ook uitleesapparatuur. Die is al op de markt verkrijgbaar, maar is nog relatief prijzig omdat er dure componenten in zijn verwerkt.

 

Bij TNO hebben we de sterke kanten van twee mogelijke oplossingen gecombineerd. Om te beginnen hebben we de architectuur van de componenten sterk verbeterd en gerationaliseerd. Onze uitleesapparatuur is nu veel kleiner en eenvoudiger in te bouwen dan de bestaande systemen. Dat maakt het vervolgens ook mogelijk om goedkopere componenten te gebruiken, zonder dat de kwaliteit van de metingen achteruitgaat.

Groeiende markt

Het resultaat is een meetsysteem dat relatief goedkoop is en op een kwalitatief hoogwaardige manier processen kan monitoren. Interessant voor ontwikkelaars van sensorapparatuur, maar ook voor andere partijen die de mogelijkheden herkennen. Want die zijn er: overal in de wereld neemt de vraag naar snelle, goedkope en accurate afleesapparatuur voor fibersensoren snel toe.

INTERESSE IN VERDERE ONTWIKKELING?

Neem dan contact op

Contact
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO