Lijmen en loslaten

Nooit meer bikken

Het moet goed vastzitten en ook weer vlot loslaten. Of anders gezegd: het is stevig vastgelijmd en je kunt het toch eenvoudig verwijderen. Waar hebben we het dan over? Bijvoorbeeld over de tegeltjes in de badkamer. Het aanbrengen lukt nog wel, maar je bent aan de beurt als je ze wilt vervangen. Dat wordt urenlang bikken en tegen de tijd dat je klaar bent, zitten je longen vol stof.

Laten zitten?

Veel mensen beginnen daarom niet eens aan zo’n klus en kijken jaar in jaar uit tegen dezelfde muur aan. Datzelfde geldt voor vastgelijmde vloerbedekking en zo zijn er nog veel meer situaties te bedenken waarin spullen zo grondig vast zitten, dat je ze maar liever laat zitten. Niet alleen in de woonomgeving maar ook daarbuiten en ook voor spullen die je nu nog vastschroeft.

Inductiewarmte

TNO bedacht een oplossing die snel werkt en effectief is: een lijm die onder invloed van inductiewarmte zacht wordt, waarna je de tegeltjes of wat je ook maar hebt vastgelijmd, makkelijk kunt verwijderen. Dat klinkt trouwens eenvoudiger dan het is. Zo moet je goed weten hoe je de lijm kunt verwarmen zonder het vastgelijmde te beschadigen.

Juist die kennis heeft TNO al verzameld en daarmee is van deze innovatie relatief snel een product te maken dat naar de markt gebracht kan worden. De technologie is niet gepatenteerd, maar onderdelen van het proces kunnen in aanmerking komen voor een patent.

GEINTERESSEERD IN ONTWIKKELING ?

neem contact op

CONTACT
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO