Live streams regisseren

Bruikbare beelden

Handig, die camera op je telefoon. Je kunt er van alles mee filmen en de beelden direct delen. Maar is wat je doorgeeft wel bruikbaar voor de ontvanger? Misschien wil die dat je inzoomt op een detail of vanuit een andere hoek filmt. Met deze app kan de ontvanger live streams beoordelen op hun bruikbaarheid en rechtstreeks regieaanwijzingen doorgeven.

Live streams uitzenden

De app is ontwikkeld door TNO in samenwerking met NU.nl. Die nieuwssite wil streams van mensen die getuige zijn van een nieuwsfeit, live gaan uitzenden. De beelden moeten dan wel aan een aantal minimumeisen voldoen. Ze moeten het nieuws goed weergeven, maar bijvoorbeeld geen onderwerpen tonen die beter buiten beeld kunnen blijven.

Direct aanwijzingen geven

NU.nl wil daarom de mogelijkheid hebben om via een app regieaanwijzingen te geven aan amateur-nieuwsjagers, ook als hun beelden live gaan op de site. Als er meerdere camera’s tegelijk aan het filmen zijn, zien zij op hun display bovendien of de redactie hun stream kiest om door te geven.

Toepassingen genoeg

Een prachtige technologie, die ook geschikt is voor andere toepassingen. Denk maar aan een helpdesk die niet alleen mondeling advies geeft, maar het probleem ook in beeld krijgt. Of aan een noodarts die, al voor de ambulance is gearriveerd, aanwijzingen geeft over de behandeling van een slachtoffer van een ongeval. Het platform voor de app is gebruiksklaar, maar een ondernemer moet het nog wel geschikt maken voor de toepassing waarvoor hij of zij kiest. Ook voor ontwikkelaars van apps liggen hier mooie kansen.

 

GEINTERESSEERD IN ONTWIKKELING?

Neem contact op

Contact
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO