Mobile Touch: autorisatie met een simpel tikje

Wat is de behoefte?

Wie ben je en wat wil je? Of, netter gezegd: ben je geautoriseerd? Dat is wat eigenaren of beheerders van geautomatiseerde systemen zich afvragen als hun systemen in contact komen met klanten. Een tikje met een mobiele telefoon van de klant is genoeg om te bepalen of die inderdaad geautoriseerd is.

 

Neem een bedrijf, dat spaarpunten van loyaliteitsprogramma’s beheert. Dat bedrijf wil snel en efficiënt werken, maar ook zekerheid hebben dat de punten bij de juiste persoon terechtkomen. Mobile Touch, een gepatenteerde autorisatietechnologie van TNO, is daarvoor ideaal.

Unieke oplossing

De autorisatie begint als de klant met zijn of haar mobiele telefoon een tikje geeft tegen een elektronisch communicatiemiddel, zoals een counter. De karakteristiek van de trilling die het tikje veroorzaakt, gaat zowel via de telefoon van de klant als via de counter naar een centrale server, die vaststelt dat het om dezelfde trilling gaat. Is die trilling bovendien op hetzelfde moment veroorzaakt, dan is de klant geautoriseerd en de spaarpunten worden bijgeschreven.

Wat kan daarmee?

Mobile Touch is flexibel inzetbaar en werkt zonder pasjes of kaarten. De karakteristiek van de trilling is net zo uniek en herkenbaar als een vingerafdruk en de technologie is voor een groot aantal doeleinden toepasbaar. Zo kunnen organisatoren van grote manifestaties de technologie gebruiken om consumpties af te rekenen zonder tussenkomst van een bank. En als mensen spaarpunten gaan uitwisselen door met hun mobiele telefoons tegen elkaar aan te tikken, is Mobile Touch ook nog eens heel leuk.

API GEREED

Een ondernemer is al hard aan de slag gegaan en heeft een API en bijbehorende server functionaliteit ontwikkeld. Wij zijn op zoek naar innovatieve ondernemers die deze API zouden willen gaan toepassen en zo het mobile touch platform gaan inzetten voor  verschillende toepassingen.

INTERESSE IN VERDERE ONTWIKKELING?

Neem dan contact op

Contact
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO