Tijdig cybercrime detecteren

Aanval of niet?

Cyber crime komt steeds vaker voor en de gevolgen zijn steeds ingrijpender. Dat vraagt om passende tegenmaatregelen, maar dan moet je natuurlijk wel weten dát je wordt aangevallen. Dat wordt vaak pas duidelijk als het kwaad al is geschiedt.

Nieuwste type aanvallen

Verweer tegen cyber crime staat en valt dus met tijdige detectie. TNO heeft met haar cyber crime detectie technologie “DNS Ninja” een snelle waarschuwingsmethode ontwikkeld die kijkt naar afwijkend gedrag. Hiermee kunnen bekende aanvallen en aanvallen die gebruik maken van onbekende zwaktes van het eigen systeem (zogenaamde “zero day”-aanvallen) gedetecteerd worden.

 

Internetverkeer

DNS Ninja zoekt in het internetverkeer van organisaties en eventueel ook particulieren naar statistisch relevante afwijkingen van het normale patroon. Doet zo’n afwijking zich voor, dan volgt een alarm. Vervolgens kunnen tegenmaatregelen worden genomen.

Business partners gezocht

DNS Ninja is krachtig, breed toepasbaar en kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande IT architecturen. TNO wil de technologie via een eigen spin-off bedrijf op de markt brengen en is op zoek naar potentiële business partners die interesse hebben deel te nemen aan de uitontwikkeling van de technologie tot commercieel product, via een investering of anderszins of die een bijdrage willen leveren aan de commercialisatie van het product.

GEINTERESSEERD IN ONTWIKKELING

Neem contact op!

CONTACT
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO