Wat is het gedrag ?

Bewegingen analyseren

Ons toekomstige gedrag en de manier waarop we ons bewegen hangen nauw samen. Met andere woorden: als je een bepaald bewegingspatroon kunt herkennen, dan heb je een goed idee van wat iemand van plan is. Pas die kennis toe bij de analyse camerabeelden en je hebt een product dat de markt kan veroveren.

Kooplustige klant

Een klant die drie keer langs een schap in een winkel loopt wil waarschijnlijk iets kopen. Alleen, hoe herkent een verkoper dat bewegingspatroon? Het is het eenvoudigst om de computer het werk te laten doen. TNO ontwikkelde een algoritme dat niet alleen mensen op camerabeelden herkent en volgt, maar ook hun bewegingspatroon analyseert. Op een beeldscherm krijgt een kooplustige klant dan een merktekentje en de verkoper kan in actie komen.

Beveiliging effectiever

Je kunt ook denken aan het opsporen van zakkenrollers. Die lopen vaak wat vaag rond voor ze toeslaan. Herkent het algoritme dat gedrag, dan kunnen beveiligers de persoon in kwestie extra aandacht geven. Niet meteen oppakken trouwens, misschien is het gewoon iemand die zijn of haar autosleutels kwijt is.

Mens blijft nodig

Want daar draait het om: dit algoritme kan belangwekkend gedrag ontdekken in de vaak onoverzichtelijke en overweldigende hoeveelheid gegevens die op camerabeelden voorbij komen. Mensen vervangen kan het niet, maar een ondernemer kan er wel een product van maken dat mensen helpt om gerichter en efficiënter te werken.

GEINTERESSEERD IN ONTWIKKELING ?

Neem contact op

CONTACT
Disclaimer    |    Privacy statement    |    © 2017 TNO